Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان گلپایگان از دیرباز به واسطه نامی که دارد شهر گل را در ذهن گردشگران تداعی می‌کند، گرچه قمصر در استان اصفهان در زمینه تولید گلاب و محلات در استان مرکزی در تولید گل شناخته شده هستند، اما در سال های اخیر به همت کشاورزان شهرستان گلپایگان در راستای تغییر الگوی کشت، شاهد ایجاد مزارع گلِ محمدی، گل رز، آلوئه ورا و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در سطح شهرستان هستیم تاجایی که اکنون بخشی از گلاب قمصر از گل های گلپایگان تولید می‌شود.

حیدرعلی گلمحمدی-رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان، صبح امروز (پنجشنبه -۸ خرداد) در بازدید خبرنگاران از مزارع گل محمدی شهرستان، اظهار کرد: در راستای رعایت الگوی کشت و بهینه سازی آبیاری، کشت گل محمدی در شهرستان گلپایگان رایج شده است. اکنون بالغ بر ۱۵۰ هکتار اراضی کشاورزی زیر کشت گل محمدی قرار دارد که میانگین عملکرد حدود ۴ تن در هکتار را شاهد هستیم. مزرعه داران در زمینه برداشت این محصول مشکل دارند چرا که نیازمند نیروی کار تخصصی هستند، البته با همکاری فرمانداری و شورای تامین توانستیم مشکل نیروی کار را در دو سال اخیر حل کنیم.

وی در خصوص صنایع تبدیلی و جانبی این محصول ادامه داد: در شهرستان چند کارگاه سنتی و دو واحد نیمه صنعتی مشغول به کار هستند. همچنین دو واحد صنعتی هم نیازمند راه اندازی است، علت راه اندازی نشدن کارخانه ها کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش و تامین نشدن وسایل مورد نیاز است. همچنین یکی از کارخانه ها مجوز لازم را گرفت، اما تسهیلاتش در بانک مانده و نتوانسته اخذ کند.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان گفت: اکنون به دلیل نداشتن صنایع تبدیلی در شهرستان کشت این محصول را محدود کردیم و توصیه نمی کنیم، اما اگر این مشکل حل شود می توانیم این نوع کشت را توسعه دهیم، شهرستان گلپایگان این ظرفیت را دارد که هزار هکتار از مزارع خود را زیر کشت گل محمدی ببرد.

گلمحمدی افزود: این کشت علاوه بر درآمد زا بودن می‌تواند در زمینه گردشگری نیز جاذبه داشته باشد. اگر بتوانیم اسانس گیری انجام دهیم می توانیم وارد حوزه صادرات هم شویم، همچنین در زمینه جذب گردشگر این ظرفیت وجود دارد که سالانه ۵۰۰ هزار نفر از مزارع گلمحمدی بازدید کنند. ضمن اینکه گلپایگان در لبنیات و سایر محصولات کشاورزی قابلیت‌های خوبی دارد و با ظرفیت های موجود می‌توان گلپایگان را تبدیل به قمصری دیگر در استان اصفهان کرد. 

 وی یادآورشد: متاسفانه محصول گل محمدی خرید تضمینی ندارد، اما مزرعه دار حقوق کارگران را به روز پرداخت می کند، ولی برای دریافت پول فروش گل خود چکِ سال آینده را از خریدار دریافت می‌کند.

همچنین حسین یارمحمدیان- فرماندار شهرستان گلپایگان گفت: به دنبال این هستیم که در فاز اول ۵۰۰ هکتار و در دراز مدت هزار هکتار از اراضی را زیر کشت گل محمدی ببریم. 

وی افزود: درصدد جلوگیری از فروش گلمحمدی به شکل خام هستیم و باید در شهرستان کارخانه اسانس گیری راه اندازی شود تا بتوانیم از ظرفیت فرآورده های مختلف آن استفاده کنیم.

گلِ محمدیِ گلپایگان به کاشان ارسال می‌شود  

بهرام کریمی - یکی از مزرعه داران گل محمدی در شهرستان گلپایگان، خاطرنشان کرد: این مزرعه حدود ۶۰ هکتار است که ۳۰ هکتار آن زیر بوته‌های یکساله گل محمدی قرار دارد و برآورد ما این است که حدود ۲۰ تن گل محمدی بتوان از آن برداشت کرد و ۳۰ هکتار مابقی زیر کشت  گل های ۳ ساله است که پیش بینی می کنیم ۸۰ تن گل نیز از آن بتوانیم برداشت کنیم.

وی ادامه داد: حدود ۴۰۰ کارگر از ۲۵ اردیبهشت تاکنون مشغول به کار هستند، اما ظرفیت افزایش ۲۰۰ کارگر دیگر را داریم و در سال های آینده برای برداشت این محصول به هزار و ۲۰۰  کارگر نیاز داریم. 

این مزرعه دار گل محمدی با بیان اینکه گل های برداشت شده را به کاشان ارسال می کنیم، اضافه کرد: به دلیل اینکه گلپایگان نسبت به کاشان ارتفاع بیشتری از سطح دریا دارد اسانس گل محمدی این شهرستان بیشتر از کاشان است. با شیوع ویروس کرونا و کاهش گردشگر در کاشان کارخانه ها نیز گلمحمدی را از ما خریداری نمی کنند و آن‌هایی هم که می‌خواهند بخرند با قیمت ۸ سال پیش است.

کریمی افزود: نظر ما این بود که گل ها را نچینیم و برای چرای دام استفاده کنیم، اما پشیمان شدیم. دل خوش هستیم که ۴۰۰ کارگر مشغول به کار هستند و گرنه درآمدی نصیب ما نمی شود. 

وی یادآورشد: بابت فروش محصولاتِ اردیبهشت ۹۸ چک مرداد ۹۹ را دریافت کردیم که هنوز موعد آن نرسیده است، اما حقوق کارگران را نقدا پرداخت می کنیم. اکنون هم که بخواهیم گل را بفروشیم برخی از کارخانه ها می گویند باید تا شهریور صبر کنید تا قیمت مشخص شود.

همچنین محسن ابراهیمی - یکی دیگر از مزرعه داران گلِ محمدی در شهرستان گلپایگان، گفت: در این مزرعه زمستان ۹۱ به میزان ۵ هکتار کاشت گلمحمدی آغازو در طرح توسعه آن در سال ۹۵، پنج هکتار اضافه شد.

وی افزود: اقلیم این شهرستان برای گلمحمدی خیلی مناسب است و کشاورز محصول خود را با کیفیت بسیار مطلوب و کمیت مناسب برداشت می کند، اما متاسفانه در زمینه صنایع تبدیلی مشکلات زیادی گریبان تولید کننده گل محمدی را گرفته است. 

این مزرعه دار گل محمدی یادآورشد: چنین اقلیم و کیفیت مناسبی نباید در شهرستان عقیم بماند بنابراین نیازمند سرمایه گذار و کمک نهادهای دولتی است تا صنایع تبدیلی آن در شهرستان ایجاد شود. کارخانه نیمه صنعتی  گلابگیری را راه اندازی کردیم، ولی متاسفانه در این راستا خیلی موفق نبودیم، اما تکنولوژی اسانس گیری از گل محمدی و تبدیل آن به محصولات ثانویه راهگشا خواهد بود.

ابراهیمی یادآورشد: از تولید کود کمپسوت گلپایگان برای مزارع استفاده می کنیم که تاثیرات مثبتی در گل دهی داشته است. سال گذشته از این مزرعه حدود ۱۷ تن برداشت گل داشتیم و ۵ تن به دلیل اینکه نتوانستیم نیروی انسانی لازم را تامین کنیم از بین رفت، اما در سال جاری برداشت بهتر بوده و پیش بینی می کنیم از مجموع ۸.۵ هکتار سطح زیر کشت حدود ۴۰ تن برداشت را شاهد باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گل محمدي شهرستان گلپایگان صنایع تبدیلی کشت گل محمدی زیر کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۸۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، فرید بیگی درباره مبارزه شیمیایی با عوامل خسارتزا در مزارع گندم و جو استان مازندران گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۵۴ هزار و ۱۶۱ هکتار مزارع گندم و جو استان مبارزه شیمیایی شد.

او با اشاره به مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۳۸ هزار و ۵۱۵ هکتار مزارع گندم استان، افزود: مبارزه با آفات با مصرف سموم متالدهاید، مالاتیون، کنفیدور، دورسبان و سایپرمترین در ۵ هزار و ۶۲۵ هکتار مزارع گندم استان انجام شد که ۵ هزار و ۲۳۲ هکتار علیه حلزون، ۳۴۰ هکتار با سوسک سیاه زابروس و ۵۳ هکتار با کرم مفتولی بود.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ در ۲۰ هزار و ۸۵۹ هکتار، کشیده برگ در ۲۳ هزار و ۸۰۹ هکتار و توام (دومنظوره) در ۲۱ هزار و ۵۰۹ هکتار مزارع گندم استان انجام شد، اضافه کرد: مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم استان با استفاده از ۶۶ هزار و ۱۶۵ لیتر/کیلو سموم گرانستار، توفوردی، پوماسوپر، آکسیال، آپیروس، لنتو، آتلانتیس، آتللو، تیفیس و ویکیلیس صورت گرفت.

بیگی با بیان اینکه مبارزه با بیماری‌های گندم با مصرف ۶۶ هزار و ۴۰۳ لیتر/کیلو سموم تیلت، رکس، آلتو، فولیکو، اینور و سایر سموم در ۶۶ هزار و ۷۱۳ هکتار مزارع کندم استان انجام شد، تصریح کرد: با بیماری زنگ زرد در ۲۰ هزار و ۷۱۹ هکتار، سپتوریوز برگی در هزار و ۴۷۷ هکتار، سفیدک سطحی در ۱۵ هزار و ۱۵۸ هکتار، فوزاریوم خوشه در ۱۸ هزار و ۸۰۶ هکتار، زنگ قهوه‌ای در ۶۴۰ هکتار، لکه خرمایی در ۷۴۴ هکتار و توام در ۹ هزار و ۱۶۹ هکتار از مزارع گندم استان مبارزه شد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در مزارع جو استان، گفت: از ابتدای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تاکنون مبارزه شیمیایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۵ هزار و ۶۴۹ هکتار مزارع جو استان انجام شد.

وی با اشاره به اینکه مبارزه شیمیایی با آفت حلزون در هزار و ۲۷۲ هکتار مزارع جو استان انجام شد، افزود: تاکنون با علیه علف‌های هرز کشیده برگ در ۲ هزار و ۳۸۹ هکتار، پهن برگ در ۲ هزار و ۳۷۹ هکتار و توام در ۸۲ هکتار و بیماری‌های سفیدک سطحی در هزار و ۴۲ هکتار، لکه خرمایی در ۶۲۲ هکتار، زنگ زرد در ۷۳۱ هکتار، سپتوریوز برگی در ۳۹۲ هکتار، فوزاریوم در ۸۶۵ هکتار، زنگ قهوه‌ای در ۱۲ هکتار و توام در ۸۵۹ هکتار از مزارع جو استان مبارزه شیمیایی شد.

دیگر خبرها

  • شهرک صنفی بازیافت ضایعات در همدان ایجاد می‌شود
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال نوشهر در سامانه رصد
  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • مبارزه با سن مادر غلات در بیش از ۲۵ هزار هکتار از مزارع اسدآباد
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی کاشان
  • پیش‌بینی استحصال ۱۰ تُن گُلاب از مزارع گل‌محمدی در شهر مرزی کُرَند
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • افزایش دو برابری سطح زیرکشت کلزا در اسدآباد