Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@22:54:16 GMT

جای خالی صنایع اسانس‌گیری در کنار تولید گل محمدی

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۹۸۳۹۴

جای خالی صنایع اسانس‌گیری در کنار تولید گل محمدی

سالانه حدود 600 تن گل محمدی در شهرستان گلپایگان برداشت می‌شود در حالی که بخاطر نبود کارگر ماهر و صنایع تبدیلی و اسانس‌گیری، سودی نصیب کشاورزان گلپایگانی نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از گلپایگان، توسعه باغ‌های گل محمدی و ایجاد صنایع اسانس‌گیری می‌تواند به افزایش ارزش افزوده تولیدکنندگان این بخش کمک کند، به واسطه شرایط اقلیمی مناسب و نیاز به آب و  نگهداری کمتر و مقام در برابر خشکی که برای کشت گل محمدی فراهم بوده کشاورزان به این بخش ترغیب شده‌اند اما نبود صنایع تبدیلی و اسانس و عدم برداشت حرفه‌ای و عدم حمایت از شکل‌گیری بازار داخلی و بین المللی و نقض قوانین بانکی از موانع تولید و توسعه کشت گل محمدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشکلات گریبان‌گیر متصدیان مزارع کاشت گل محمدی است، سالانه حدود ۶۰۰ تن گل محمدی در شهرستان گلپایگان برداشت می‌شود که نبود صنایع تبدیلی و اسانس گیری ارزش افزوده این محصول را نصیب شهرستان‌های دیگر می‌کند.

از خام فروشی گل محمدی باید جلوگیری شود

حسین یارمحمدیان صبح پنج‌شنبه در حاشیه بازدید از مزارع گل محمدی با بیان اینکه برداشت گل محمدی از مزارع شهرستان گلپایگان آغاز شده است، اظهار داشت: اکنون ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان گلپایگان زیر کشت گل محمدی است که برنامه ریزی داریم در دو فاز هزار هکتار از اراضی به کشت گل محمدی اختصاص یابد.

وی با بیان اینکه در استان اصفهان شهرستان کاشان در زمینه کاشت گل محمدی پیشتاز بوده است، گفت: با توجه به اینکه در شهرستان گلپایگان در کاشت گل محمدی گام موثری برداشته شده است با یک برنامه ریزی دراز مدت می‌توان در تولید گل محمدی با شهرستان کاشان هم تراز باشیم.

فرماندار گلپایگان با بیان اینکه مازاد گل محمدی گلپایگان به  قمصر صادر می‌شود، گفت: گلپایگان از شهرستان‌های ممنوعه در بکارگیری کارگر افغانستانی است که با برنامه‌ریزی توانستیم از نیروی بومی برای برداشت گل محمدی استفاده کنیم و به کشاورزان نیز توصیه به جذب نیروی بومی داریم.

وی تأکید کرد: با همکاری جهاد کشاورزی گلپایگان در ایجاد صنایع فرآوری و تبدیلی گل محمدی برنامه‌ریزی داریم تا از خام فروشی گل محمدی جلوگیری و اسانس و سایر فرآوری‌ داروئی تولید شود.

 

علت راه‌اندازی نشدن کارخانه فرآوری گل محمدی کمبود نقدینگی

در ادامه حیدرعلی گلمحمدی مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان اظهار داشت: در راستای رعایت الگوی کشت و مصرف بهینه آب با استفاده از روش آبیاری نوین کاشت گل محمدی در شهرستان مورد توجه کشاورزان گلپایگانی قرار گرفت و اکنون بیش از ۱۵۰ هکتار مزرعه گل محمدی بارور در شهرستان وجود دارد که میانگین عملکرد برداشت سه تا چهار تن در هکتار است.

وی با اشاره به مشکلات برداشت گل محمدی در شهرستان گلپایگان افزود: گل محمدی باید در ساعات ابتدایی صبح بدون تأخیر برداشت شود اما در گلپایگان با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم که با همکاری فرمانداری امسال این مشکل برطرف شد و لازم است به دنبال نیروی انسانی با تجربه باشیم.

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان گفت: نبود  صنایع تبدیلی و اسانس از مشکلات کاشت گل محمدی در شهرستان است، البته تعدادی کارگاه سنتی و دو واحد نیمه صنعتی فعال گلابگیری وجود دارد، اگر صنایع تبدیلی و اسانس گل محمدی در شهرستان فعال شود بازار صادرات خوبی خواهیم داشت، اکنون به دلیل نبود صنایع تبدیلی به کشاورزان کاشت گل محمدی توصیه نمی‌شود.

گلمحمدی متذکر شد: علت راه‌اندازی نشدن کارخانه صنایع تبدیلی و فرآوری گل محمدی نبود دستگاه‌ مدرن و کمبود نقدینگی و سرمایه‌ در گردش است، با توجه به اینکه گل محمدی آب زیادی نیاز ندارد برنامه ریزی داریم که یکهزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به باغ گل محمدی تبدیل شود تا در کنار درآمدزایی جذب گردشگر نیز داشته باشیم.

وی با بیان اینکه سالانه حدود ۶۰۰ تن گل محمدی در شهرستان گلپایگان برداشت می‌شود، تأکید کرد: لبنیات و کباب برند شهرستان گلپایگان است و با سرمایه‌گذاری برای تولید اسانس گل محمدی این شهرستان نیز می‌تواند مانند قمصر باشد.

کارگران فصلی به خوبی قادر به برداشت گل محمدی نیستند

محسن ابراهیمی متصدی مزرعه کاشت گل محمدی در منطقه حسن‌آباد گلپایگان هم اظهار داشت: این مزرعه گل محمدی زمستان سال ۹۱ در پنج هکتار کاشت شد و در طرح توسعه سال ۹۵ پنج هکتار به آن اضافه شد.

وی افزود: اقلیم شهرستان گلپایگان برای گل محمدی مناسب است و با کیفیت بسیار مطلوب و کمیت مناسب برای کشاورز برداشت می‌شود اما نبود صنایع تبدیلی برای کشاورز مقرون به صرفه نیست و مشکلات زیادی گریبان‌گیر تولیدکننده گل محمدی است.

متصدی مزرعه کاشت گل محمدی گفت: چنین اقلیم مناسب و با کیفیت مناسب نباید در شهرستان گلپایگان عقیم بماند که نیازمند سرمایه‌گذار و کمک نهادهای دولتی است تا صنایع تبدیلی آن به صورت کانال در شهرستان رشد کند که جذب توریست و درآمد بهتری به دنبال آن است.

ابراهیمی افزود: کارگران فصلی شهرستان به خوبی قادر به برداشت گل محمدی نیستند و باید فرهنگ‌سازی شود تا کارگران کاملا بومی شوند و نیاز به کارگر خارجی نباشد.

وی گفت: کارخانه نیمه صنعتی برای گلابگیری راه اندازی کردیم اما در این راستا خیلی موفق نبودیم اما تکنولوژی اسانس‌گیری از گل محمدی و تبدیل آن به سایر فرآورده‌های داروئی راه حل اصلی است و تولید گلاب خیلی دردی را دوا نمی‌کند.

متصدی مزرعه کاشت گل محمدی در منطقه حسن آباد گلپایگان با بیان اینکه از تولید کود کمپوست گلپایگان برای مزارع استفاده می‌کنیم که تاثیرات مثبتی در گل‌دهی داشته است، گفت: سال گذشته حدود ۱۷ تن گل محمدی برداشت کردیم که پنج تن به دلیل عدم توانایی در تامین نیروی انسانی از بین رفت، امسال برداشت بهتر بوده است و پیش بینی می‌شود از مجموع هشت و نیم هکتار سطح زیر کشت حدود ۴۰ تن برداشت خواهیم داشت.

 

فقط دلخوش به این هستیم که کارگران ذوق کار دارند

بهرام کریمی متصدی مزرعه کاشت گل محمدی در روستای فاویان با بیان اینکه ۲۵ اردیبهشت برداشت گل محمدی آغاز و به مدت یک ماه ادامه دارد و بلافاصله پس از برداشت به کاشان صادر می‌شود، اظهار داشت: چون ارتفاع از سطح دریای گلپایگان بیشتر از کاشان است اسانس و عطر گل محمدی گلپایگان بیشتر از کاشان است و به همین دلیل کاشانی‌ها مشتاق خرید گل محمدی گلپایگان هستند.

وی گفت: این مزرعه حدود ۶۰ هکتاری زیر کشت گل‌محمدی است که پیش‌بینی می‌شود ۱۰۰ تن برداشت داشته باشیم، حدود ۴۰۰ کارگر برای چیدن گل محمدی به کارگیری کردیم و تا ۲۰۰ نفر دیگر می‌توانیم افزایش کارگر داشته باشیم.

متصدی مزرعه کاشت گل محمدی در روستای فاویان تصریح کرد: با شیوع بیماری کرونا و با کاهش گردشگر در کاشان کارخانجات گل‌محمدی از ما  خرید نمی‌کنند و آنهایی هم که می‌خواهند بخرند به نرخ هشت سال پیش است اما دل خوش به این هستیم که ۴۰۰ کارگر مشغول به کار هستند و رزق حلالی بر سرسفره خود می‌برند وگرنه نظر ما این بود که گل‌ها را نچینیم و برای چرای دام استفاده کنیم اما پشیمان شدیم و دلمان نیامد وگرنه چیزی نصیب ما نمی‌شود.

کریمی گفت: محصولات گل محمدی که اردیبهشت سال ۹۸ فروختیم چک مرداد ۹۹ را دریافت کردیم و هنوز موعد وصول آن نرسیده است اما حقوق کارگران را نقدأ پرداخت می‌کنیم.

وی افزود: اکنون هم که بخواهیم گل را بفروشیم برخی از کارخانجات می‌گویند باید تا شهریور صبر کنید تا نرخ گل محمدی مشخص شود این پنج  کارخانه به نفع کارگر و مزرعه‌دار  کار نمی‌کنند.

انتهای پیام/۶۳۰۷۱/ص۳۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: خام فروشی نبود صنایع تبدیلی برداشت گل محمدی برداشت می شود گل محمدی کشت گل محمدی برنامه ریزی گل محمدی تن گل محمدی اسانس گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۸۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم

 

 

 

علی محمد ملا تقی، رئیس اداره باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت:همزمان با برداشت گل محمدی در سراسر کشور برداشت این محصول در قم نیز در آغاز شده است.

وی با بیان اینکه میانگین برداشت گل محمدی در کشور ۲.۲ تن در هکتار است، گفت: در سال گذشته کشاورزان ما به میانگین عملکرد حدود ۲.۵ تن در هکتار دست یافتند که با توجه به شرایط خوب اقلیمی در سال جاری و اقدامات اصلاحی از جمله تغذیه و هرس به موقع بوته‌های گل محمدی در قم، پیش بینی می‌کنیم میانگین عملکرد استان ۳ تن در هکتار باشد. 

ملاتقی با اشاره به  پیش‌بینی برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم افزود:در حال حاضر ۲۸۶ هکتار از اراضی کشاورزی استان قم زیر کشت گل محمدی است که به دلیل محدود بودن صنایع مکمل در زمینه گلاب گیری و سایر فرآورده‌های گل محمدی گل‌های برداشت شده از سطح استان به صورت خام فروشی به دیگر استان‌ها به ویژه شهر کاشان ارسال می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • سخنگوی دولت: مشکلی در تامین منابع ارزی نداریم
  • بهادری جهرمی: جهش تولید با مشارکت مردم از طریق چاره‌اندیشی محقق می‌شود
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی
  • ثبت جشنواره «گل محمدی و گلاب» شهابیه خمین در تقویم ملی
  • رتبه نخست سطح زیر کشت طلای معطر به سربیشه رسید
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ تُن گل محمدی در خراسان رضوی